Jan Rockers

Benieuwd wie Jan Rockers is?

 

Ik ben Jan Rockers en heb mijn hbo-studie volbracht in de Energietechniek aan de Windesheim te Zwolle. In hetzelfde jaar dat ik ben afgestudeerd, ben ik begonnen bij een landelijke installateur, GTI. Na vier jaren als trainee en projectleider werkzaam te zijn geweest, ben ik gevraagd een afdeling Fire Safety & Security op te gaan zetten. Hier is mijn passie voor deze branche ontstaan. Een branche die bestaat uit normeringen en regelgevingen, om te komen tot gecertificeerde systemen. Betrouwbaarheid, Kennis en Vakmanschap in deze wereld zijn voor mij de basiselementen.

 

Verder beschik ik onder andere over het diploma van DHM Security Instituut. Hierdoor heb ik me kunnen laten registreren bij het Register Security Expert (RSE). Daarnaast heb ik de opleiding ISBW Management middenkader en meerdere managementcursussen gevolgd.

 

Ik ben opgegroeid in Emmen, ben getrouwd en we hebben 2 prachtige zoons die inmiddels ook op beide benen staan. We wonen inmiddels alweer 30 jaar in Leek. Mijn hobby is met name voetbal. Niet meer actief, maar wel in een bestuurlijke functie. Ik ben al weer meer dan 10 jaar voorzitter van een voetbalvereniging. Hier staat  de doorontwikkeling van een pupil naar senior centraal. Plezier en passie staan voorop en dan volgt prestatie vanzelf. Hier ligt tegelijkertijd mijn parallel met het bedrijfsleven. De juiste partijen bij elkaar brengen. De juiste man op de juiste plek. Ook in het voetbal staat de Mens centraal.

Werkwijze

 

Mijn motto is “Leer van het verleden, kijk naar de toekomst.”

Als Adviseur, Coach of Interim Manager help ik graag bij het vinden van de juiste partijen. Dit, om voor zowel de aanbieder als de opdrachtgever tot de beste economische- en technische oplossing te komen. Binnen de 30 jaar dat ikzelf vanuit diverse management functies actief ben geweest, heb ik tijdens  technische vraagstukken voor diverse uitdagingen gestaan.

 

In de wereld van Techniek kan men meer gebruik maken van elkaars kennis. Vanuit mijn ervaring en expertise weet ik, dat in deze snel veranderende wereld, de sociale ontwikkeling van de mens net zo belangrijk is als de technische ontwikkeling. Samenwerking om elkaar vooruit te helpen en de uitdagingen van morgen aan te kunnen gaan is een must. Hierbij staat voor mij centraal; Organisatie, Vakmanschap, Mens en Techniek. Mijn kernwaarden: Verbinden, Loyaliteit, Integriteit en Leiderschap, leiden tot een duidelijk, transparant en realistisch advies. U kunt rekenen op een gedreven persoon die het optimale uit uw organisatie en medewerkers haalt.